Öncelikleri belirlemek, enerji ve kaynaklara odaklanmak, operasyonları güçlendirmek, çalışanların ve diğer fayda sağlayanların ortak hedeflere yönelik çalışmasını sağlamak, amaçlanan sonuçlar / sonuçlar etrafında anlaşma sağlamak ve değişen bir ortama yanıt olarak kurumun yönünü değerlendirmek ve ayarlamak gibi kurumsal yönetim etkinlikleri stratejik planlama nedir sorusunun cevabıdır.

Pazarlama İletişimi

Pazarlama iletişimi , bir şirketin pazarlama çabalarının temel ve karmaşık bir parçasıdır. Kısaca tanımlamak gerekirse pazarlama iletişimi, pazarla iletişim kurmak için kullandığınız tüm mesajlar ve medya kanalları olarak tanımlanabilir.

Pazarlama iletişimi, reklam, doğrudan pazarlama, markalaşma, ambalaj, offline varlığınız, basılı materyaller, PR aktiviteleri, satış sunumları, sponsorluklar, kurumsal, sektörel fuarlar ve daha fazlasını içerir.

Stratejij Pazarlama

Pazarlama İletişiminin Amaçları

Pazarlama iletişimi iki hedefe sahiptir. Bunlardan biri, ürün için talep ve tercih yaratmak ve sürdürmektir. Diğeri ise satış döngü sürecini kısaltmaktır.

Tercih oluşturma:

Tercihi oluşturmak genellikle, ürününüzü veya şirketinizi hedef müşterinin zihninde konumlandırmaya yardımcı olacak iletişim araçlarını kullanmayı amaçlayan uzun vadeli bir çabadır.

Bir markanın konumlandırılması ve inşası zaman alır ve belirli bir tutarlılık gerektirir (sadece iletişim çabalarında değil, aynı zamanda ürün, fiyatlandırma ve dağıtımın ana unsurları açısından da) ve dolayısıyla şirket için önemli bir taahhüdü temsil eder.

Unutmayın, bir marka oluşturarak tercih oluşturmak, pazar payını, karlılığı etkileyecek ve böylece şirket için uzun vadeli bir değer sağlayacaktır.

Satış döngüsünü kısaltmak:

Müşterinin satın alma sürecini anlamak, satış döngüsünü nasıl kısaltabileceğine dair önemli bilgiler sunar.

Pazar araştırması ve satış görevlileri ile yapılan görüşmelerle, sürecin hızlandırılmasına nasıl yardımcı olabileceklerini belirlemelidir.

Yüksek teknoloji ürünleri söz konusu olduğunda, satış döngüsü sürecin ilk aşamalarında önemli miktarda müşteri eğitimi gerektirir. Pazarlama iletişimi, bu eğitim ihtiyacının karşılanması için satın alma süreci boyunca alıcıya ilgili bilgileri oluşturmaya, paketlemeye ve sunmaya odaklanmalıdır.

Bütünleşik Pazarlama İletişimi

Bütünleşik Pazarlama İletişimi basit bir kavramdır. Tüm iletişim ve mesaj türlerinin birlikte dikkatlice birleştirilmesini sağlar.
En temel seviyesinde, Bütünleşik Pazarlama İletişimi veya IMC olarak adlandırdığımız gibi, tüm tanıtım araçlarını entegre etmek, böylece birlikte uyum içinde çalışmak demektir.

Marka Konumlandırma

Marka konumlandırma, Kotler tarafından “hedef pazarın zihninde kendine özgü bir yer işgal etmek için şirketin teklifini ve imajını tasarlama eylemi” olarak tanımlanmıştır. Başka bir deyişle, marka konumlandırma, bir markanın rakiplerinden nasıl farklı olduğunu ve müşterinin zihninde nerede ve nasıl yer ettiğini açıklar.

Bir marka konumlandırma stratejisi, markanın belirli bir şekilde algılamasını sağlamak için müşterilerin akıllarında marka birlikleri oluşturmayı içerir.

Marka Konumlandırma Neden Önemlidir?

Tüketici tercihlerini şekillendirerek, marka konumlandırma stratejileri doğrudan tüketici sadakati, tüketiciye dayalı marka eşitliği ve markayı satın alma isteğiyle bağlantılıdır. Etkili marka konumlandırması, bir markanın tüketicilerin zihninde olumlu, farklı ve güvenilir olarak algılanma derecesi olarak ifade edilebilir.

Stratejik planlama ile ilgili daha fazla bilgi almak, danışmak veya hizmetlerimizden yararlanmak için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz:

Buba Dijital Ajans
Koşuyolu Mahallesi Mahmut Yesari Caddesi No: 85/2
Kadıköy – İSTANBUL
02163429194
[email protected]